Gran Fira de València

#GranFiraVLC

Idiomes alternatius disponibles: Castellano English

Celebrant l'estiu des del 1871

Enguany sí. La GRAN FIRA DE VALÈNCIA torna enguany amb tota la seua programació. Com la d'abans, com la de sempre. Amb més artistes, més ubicacions i oferta per a tots els públics.

El Festival Polirítmia repetix experiència a la plaça de l’Ajuntament per rememorar el llegat sonor dels nostres avantpassats amb les músiques d'arrel d'altres parts de la península Ibèrica i l'Europa meridional. Enguany amb especial atenció a la prolífica escena musical de Creta i Grècia, però també de Portugal i Galícia. Sense oblidar el nostre territori més pròxim: Almansa, Albacete, Múrcia, Elx i Barcelona.

No hi ha Fira sense Concerts de Vivers. Enguany un cartell de 18 nits amb artistes que inclouen els més diversos estils musicals: pop, rock, folk, mestissatge, cançó d'autor… Amb representació valenciana, espanyola i internacional. Encara no has vist el cartell? Corre i reserva la teua entrada.

La Correfira tornarà a recórrer els barris per portar a cada racó l'espectacle i els bons moments amb acrobàcia, teatre, dansa, música, monòlegs, màgia, circ… No hi ha fronteres per a la FIRA ALS BARRIS: Aiora, Campanar, Russafa-Malilla, Montolivet, Patraix, Sant Marcel·lí, Benimaclet, la Creu Coberta, el Cabanyal-el Canyamelar, Orriols, Nou Moles, la Creu del Grau, Benimàmet, Arrancapins, Sant Isidre i la Malva-rosa. No hi ha excusa per a disfrutar de les vesprades i nits d'estiu.

Però si hi ha un públic al qual la Gran Fira de València vol amb bogeria és l'infantil. Torna La Menuda Fira, que, a més de recórrer els barris, enguany repetix festa al Parc de Benicalap i al Parc Central. Dos caps de setmana plens de diversió per als més xicotets.

La Gran Nit, recordes? Una nit oberta a una programació trepidant des de les 19 hores fins a ben entrada la matinada, amb música, teatre, dansa… La plaça de l'Ajuntament, la del Pilar i la de la Mare de Déu, i una Ciutat Vella entregada amb La Ruta del Carme. Revisa el programa i tria bé. Perquè n’hi ha molt i bo. Ah! I els museus de la ciutat ampliant els seus horaris de tancament. Única i màgica, inoblidable La Gran Nit del 23 de juliol.

Als Jardins del Palau enguany passaran moltes coses. Cada dia de la setmana una cosa nova. Els dilluns, música folklòrica i popular; els dimarts, música amb gèneres diversos, com ara swing, soul o rap; els dimecres, dansa i ball, i els dijous, teatre de companyies valencianes. Les preseleccions falleres tornen a este espai. I recuperem el Gran Ball de la Fira, sessions vespertines per a la gent gran.

En esta edició del 2022 recuperem les Nits de Folk, una mostra de la musica, cant i altres manifestacions de la cultura festiva amb l'habitual sarau de la fira, la trobada de muixerangues amb més de 250 participants pels carrers del centre de la ciutat i el cant al ras, que enguany tindrà especial protagonisme de dones, amb cantadores, versadores i músiques.

Els Focs de la Fira il·luminaran les nits de llum i color. Enguany amb una programació que recupera modalitats antigues com la traca correguda, el castell de pals i una disparada a l'antiga. Però també aposta per les últimes tecnologies. T'imagines una mascletà digital? Revisa el programa i agenda les novetats.

Acabem esta edició del 2022 de la Gran Fira de València amb la Batalla de Flors. Quant trobàvem a faltar la seua acolorida explosió! No hi ha millor tancament, com no podria ser d'una altra manera. El 31 de juliol es tanca La Gran Fira amb una apoteosi floral. Com més ens agrada.

La Gran Fira obri les portes. Enguany, sí!