Gran Fira de València

#GranFiraVLC

Idiomes alternatius disponibles: Castellano English

Celebrant l'estiu des del 1871

Este mes de juliol és especial. Celebrem la GRAN FIRA DE VALÈNCIA des de fa 150 anys i ho fem després d'un estiu de parada obligada. Este serà un aniversari que recordar i hem de viure'l intensament. Perquè 150 anys són molts, però una edició en “pause”, la del 2020, va suposar molt més.

València torna als carrers, amb precaució, però amb moltes ganes i immensa alegria. I la Gran Fira de València este 2021 és un homenatge a la festa, a la música, al nostre bagatge artístic, a les nostres arrels, a la nostra cultura i a la nostra gent.

Tornen els Concerts de Vivers, els de sempre, aquells que faran vibrar el cor de la ciutat amb acords de pop, rock, folk, mestissatge… 16 nits a càrrec de 22 artistes que estaven desitjant pujar-se a un escenari.

La plaça de l'Ajuntament retrà homenatge a la música i la dansa del Mediterrani amb una particular programació que, amb les armes de l'artesania, les relacions humanes i el llenguatge corporal —i sempre de manera controlada— s'enfrontarà a un any i mig de trobades virtuals i tecnologia a través de pantalles. És el Festival Poliritmia. Que no sols farà espectacle, sinó que ensenyarà a fer-ho a través de tallers presencials però també amb formació a distància.

Un any més la Fira recorrerà els racons de la nostra ciutat amb la Correfira. Acrobàcia, teatre, monòlegs, màgia, circ… No hi ha fronteres per a la FIRA ALS BARRIS: Benicalap, Campanar, Massarrojos, Orriols, la Malva-rosa… Més de 15 localitzacions i apte per a tots els públics. No hi ha excusa per a gaudir de les vesprades d'estiu. Et portem l'espectacle a casa.

Però si hi ha un públic al qual la Gran Fira de València vol amb bogeria és l'infantil. Torna La Menuda Fira, que a banda de recórer els barris enguany tindrà dos localitzacions especials, al Parc de Benicalap i al Parc Central, i en caps de setmana. Els més xicotets ballaran al ritme de Dani Miquel i Ramonets, riuran, somiaran i s'endinsaran en aventures trepidants amb espectacles d'altres èpoques i altres dimensions. Sou més de viatges espacials o de tirolines i parcs multiaventura? La Menuda Fira no deixarà indiferent a ningú.

No podria faltar una nit en blanc. Torna La Gran Nit, una programació trepidant des de les 19 h fins a ben entrada la matinada, amb música i balls populars, concerts, teatre… Des de la plaça de l’Ajuntament, la del Pilar i la de la Mare de Déu, i amb una Ciutat Vella entregada a La Ruta del Carme. Revisa el programa i tria bé. Perquè n’hi ha molt i bo. Ah! I els museus de la ciutat estaran oberts fins a la 01.00h. Única i màgica, inoblidable La Gran Nit del 24 de juliol.

Acabem este breu resum d'esta edició del 2021 de la Gran Fira de València amb focs artificials, com no podria ser d’una altra manera, perquè els valencians portem molt de temps esperant-los. Tornen Els Focs de la Fira. Llum, color i olor de pólvora. Necessitàvem cremar, cremar per a renàixer. Només com nosaltres sabem fer-ho: amb la nostra festa de petards i palmeres en el cel. Esta edició amb precaució i apel·lant al sentit comú de la ciutadania, però sense renunciar a l'espectacle visual que tant anhelem.

Torna a descobrir València. La Gran Fira obri les seues portes.