Programa d’activitats

Concert: Reina Roja
13/07/201820.00 h
Col·labora: Mercado de Tapinería
Mercado de Tapinería
Mercado de TapineríaReina Roja és una banda de flamenc-pop contemporània original de València liderada per María Briones a la veu i el productor i percussionista Rafa Villalba (Jah Tests, Seguridad Social, Cañizares, D.Barker, W.Francis, Perico Sambeat, NewYork Jazz Ska Ensemble,…). Els acompanya a la guitarra flamenca el mestre Juan Carlos Gómez Pastor (Carmen Linares, María Vargas, Lole, Riqueni, de Melchor, J.Meneses, Cañizares…)

És una revolució sonora que barreja pals i ritmes que vénen de tot arreu transgredint fronteres i etiquetes, tallant caps que no entenen que la passió i la creació són les úniques melodies que posen rumb directe cap a les emocions més pures.

Reina Roja presenta el seu segon disc Sankara. Un treball cuinat a foc lent, molt meditat, concebut des de la falta de prejudicis i la vocació de recerca.

El seu anterior treball, Flamencopla (2014), ens va seduir amb versions molt personals, a destacar la seua preciosa interpretació del poema de Goytisolo Palabras para Julia o Sodade de Cesaria Évora.

En Sankara exceptuant Por nada lloro de Remedios Amaya i l’insòlit medley de Ojos verdes amb What’s going on aposten per un cancioner propi. Un arriscat projecte que apel·la a la innovació, l’interracial, la melomania i cert esperit underground.

El resultat adquirix una gran coherència marcada per arranjaments cuidats al màxim i lletres reivindicatives. La cançó que dóna títol al disc està dedicada al revolucionari africà Thomas Sankara i Desperté és un himne a l’empoderament en el qual s’entrelluquen els ectoplasmes de Concha Piquer i Aretha Franklin.

|||::
Mercado de Tapinería

Més activitats