Gran Fira de València

#GranFiraVLC

Idiomes alternatius disponibles: Castellano English
Mapa d'activitatsPrograma d'activitats

Alimara: El Ball de Torrent, teatre i danses

Horari:
Dimecres 10 de juliol – 22.00 h
Lloc: Jardins del Palau (N)
Alimara: El Ball de Torrent, teatre i danses

Un espectacle de teatre i danses tradicionals valencianes

La companyia Alimara interpreta El Ball de Torrent tot capbussant-se en la vena més oculta d’esta manifestació tradicional valenciana, pròpia del nostre cicle carnestolenc, fins retrobar allò que s’amagava davall la disfressa i el despropòsit: la subversió de l’ordre establert.

El protagonista absolut del Ball de Torrent és el poble, els personatges més populars de la col·lectivitat: una gallinera fa de virreina, el virrei és un sabater, un llaurador serà l’alcalde i fins i tot el rector pot ser representant pel femeter del poble. La disfressa, la simulació, l’engany, la burla i la subversió. Ningú no és allò que sembla ser: l’home no sempre ho és, el ric molt menys per unes hores… El poble “juga” a la llibertat.

Injustícia i alienació, frustració i coentor, violència i agressivitat. Subversió Sí, però dins d’un ordre! En principi la cosa va com s’havia pensat, però, –a poc a poc, jugant i fent broma carnestolencament– l’ordre s’afluixa, les contradiccions es fan evidents i la festa acaba “com el ball de Torrent… que començà caminant i acabà corrent… o a garrotades”. El problema era –i és– que sempre les reben els mateixos. I no totes vénen de dalt!

Alimara: El Ball de Torrent, teatre i danses
Com arribar