Gran Fira de València

#GranFiraVLC

Idiomes alternatius disponibles: Castellano English
Nits de FolkMapa d'activitatsPrograma d'activitats

Eliseo Parra i Las Piojas en Costura, concert

Organitza: Universitat de València, Institut Valencià de Cultura i Regidoria de Cultura Festiva
Dins de: Nits de Folk - #NitsDeFolk
Horari:
Divendres 5 de juliol – 21.30 h
Lloc: Pl. del Patriarca
Eliseo Parra i Las Piojas en Costura, concert

Corria l’any 2004 quan Eliseo Parra va començar a fer classes de cant i percussió tradicional a l’Escola de Folklore Plaza Castilla, més tard en locals del barri de Lavapiés fins a l’actual lloc al barrio de las Letras de Madrid.

Amb les alumnes “fixes” que continuaven curs rere curs, va començar l’embrió del que a partir de 2009 seria el grup “Las Piojas en costura”, nom que va eixir espontàniament en el primer concert donada la falta d’espai a l’escenari.

D’infermeres, mestres, metgesses, funcionàries, dependentes, jubilades, secretàries, etc; està format el grup, que encara que també porta homes, totes són piojas.

“El que va començar sent una fuita a la vida quotidiana urbana, cantar, tocar i ballar a vegades va acabar sent una matèria de creixement personal – com succeix sempre amb la música- mentre augmentava l’amor pels cants dels nostres avantpassats, crec jo, per la connexió genètica secreta que tenen. Així, sense ser professionals i sense pretendre-ho, reproduïm el que va haver de ser i representar la música en la societat rural abans de l’arribada de la ràdio i la reproducció mecànica, el bàlsam que ajuda a viure, igual que ara.”

D’esta manera, jotes, seguidilles, fandangos, correguts, pesaos, ligeros, charros, rondes, romanços, boleros, havaneres… són acompanyats amb panderos, panderetes, paelles, morters, castanyoles, etc i un grapat de professionals que també són piojas.

Eliseo Parra i Las Piojas en Costura, concert
Com arribar