Gran Fira de València

#GranFiraVLC

Idiomes alternatius disponibles: Castellano English
Nits de FolkMapa d'activitatsPrograma d'activitats

Sis veus: Els dies i les dones, concert

Organitza: Universitat de València, Institut Valencià de Cultura i Regidoria de Cultura Festiva
Horari:
Diumenge 7 de juliol – 21.30 h
Lloc: Pl. del Patriarca
Sis veus: Els dies i les dones, concert

El dies i les dones és el segon projecte del grup Sis Veus, una formació integrada exclusivament per dones, totes elles valencianes, procedents de diferents camps de la música, però especialment de la música tradicional valenciana. Després de l’èxit obtingut amb el primer projecte, Homenatge a Vicent Andrés Estellés, preparen un nou treball: un disc i un espectacle que veuran la llum la pròxima tardor.

Els dies i les dones és un projecte on la música tradicional i la poesia tornen a trobar-se. Peces populars arranjades per a l’ocasió −amb textos molt acurats que les actualitzen−, juntament amb temes originals d’inspiració tradicional. Tot al servei d’una història que situa la dona en les diferents etapes del cicle de la vida. Els poemes de Lola Andrés entrellacen les cançons i estructuren el conjunt.

La majoria de les cançons són peces tradicionals arranjades pel grup, amb lletres i poemes creats específicament per a este projecte. S’hi inclouen dos temes originals, d’inspiració tradicional, firmats per Eva Dénia (Per tu vaig vindre a l’arena) i Maribel Crespo i Eva Dénia (Tu em vols blanca). Hi ha igualment una versió d’una peça de Vicent Torrent (La Colometa) arranjada per Maribel Crespo, i una cançó de Carles Dénia, el productor artístic del disc (Bolero de l’home insomne).

Eva Dénia ha escrit les lletres de les cançons, Maribel Crespo ha fet la major part dels arranjaments i Lola Andrés és l’autora dels poemes que entrellacen els temes.

Sis veus: Els dies i les dones, concert
Com arribar