Un cap de setmana de tradicions a la Gran Fira de València

Este cap de setmana la Gran Fira de València dedica la seua programació a les costums i arrels valencianes. El Dia de l’Orxata i la Xufa de València i La Nit del Folk seran els eixos fonamentals de l’agenda de la Fira per a este cap de setmana, on la Correfira també farà parada als barris de Nou Moles i la Fontsanta.

El dia de l’Orxata es celebrarà dissabte des de les 11 h fins a les 22 h amb diverses activitats a la Plaça de l’Ajuntament. Destaca l’Hora de l’Orxata, des de les 18 h fins a les 19 h, quan es podrà fer una degustació amb la col·laboració de les empreses participants. També es lliurarà el premi Orxater d’Honor 2017 a les 12 h, i en tindrem dos Xou Cooking amb Santi Garrido, a les 12.30 h, i amb Ciriaco d’Alboraia, a les 19 h.

Amb La Nit del Folk, la música i la dansa tradicional valenciana seran les protagonistes de la programació de dissabte a la Ciutat Vella. A les 20 h començaran els actes a la Plaça de la Mare de Déu amb el Cant al Ras de la Fira, un recital de cant d’estil amb la participació dels cantadors Teresa Segarra, Trini Carballo, Antoni Guzman i Josep A. Aparicio, “Apa”; els versadors Paco Nicasio i Josemi Sánchez; el grup de vent de Bétera i de corda de Godella, i El Cudol a la dolçaina i tabal.

A les 22.30 h serà el torn del Sarau de la Fira, on es podran disfrutar de jotes, malaguenyes, danses, seguidilles i fandangos oberts a tots els balladors i les balladores que vulguen participar. També podran participar aquells que vullguen donar els seus primers passos, amb un taller introductori a les 22 h. Els actes a la Plaça de la Mare de Déu es tancaran a les 00.30 h amb un espectacular castell de pals a l’antiga, a càrrec de la pirotècnia Nadal-Martí.

A la Plaça del Carme, la Confraria de la Mare de Déu del Carme i la Federació de Folklore celebraran una tradicional dansà a les 21 h. També podrem disfrutar d’una nit de cant d’estil pels carrers del barri del Carme a partir de les 23.30 h, de la mà de la Penya El Clau.

La programació conjunta de les Serenates 2017 de la Universitat de València amb la col·laboració de la Gran Fira continua a la Plaça del Patriarca. La Societat Musical Santa Maria Magdalena de Novelda, dirigida per Juan José Cuenca, oferirà un programa de música festera dissabte a les 21.30 h. I el diumenge 9 el cantautor de l’Alcúdia, Jonathan Penalba, tancarà cicle al carrer amb la seua proposta de música tradicional valenciana “De soca-rel”.

Festa, màgia i música als barris

La Correfira visitarà el barri de Nou Moles dissabte a la Plaça de Roma. A les 20 h Piter Pardo portarà màgia i rialles per a les xiquetes i xiquets dins del cicle “La Menuda Fira”. A partir de les 22 h Natali Mc Pears & Mada Soul animaran la nit. Diumenge, a la Plaça del Doctor Berenguer Ferrer del barri de la Fontsanta, el Mag Alexander serà l’encarregat de sorprendre els més menuts. I a les 21.30 h podrem gaudir de ‘Súbit’, un espectacle de teatre d’improvisació per a tots els públics.

L’Agrupació de Moros i Cristians del Marítim organitza un Mercat Medieval, que comptarà amb diverses activitats este dissabte des de les 11 del matí fins a la 1 de la matinada. A les 20 h es celebrarà l’entrada Mora i Cristiana al Carrer de la Reina, i diumenge a les 12 h una desfilada de gala pel Passeig Marítim. També dissabte, a La Marina de València, la Federació de Transportistes celebrarà la tradicional benedicció de vehicles per la festivitat de Sant Cristòfol.